Navigácia

  • Dočasné uzatvorenie telocvične v ZŠ

    Dočasné uzatvorenie telocvične v ZŠ

    Z dôvodu ďalšej etapy rekonštrukčných prác bude v dňoch 13. - 26. mája 2024 uzavretá telocvičňa v ZŠ. Ďakujeme za pochopenie.

  • PRIHLASOVANIE detí do MŠ pre šk. rok 2024/2025

    Vážení rodičia,

    ak chcete prihlásiť svoje dieťa do tunajšej materskej školy, je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku. Prihlášku vypĺňajú len rodičia tých detí, ktoré doteraz škôlku nenavštevovali. Termín vyplnenia elektronickej prihlášky je do 31. mája 2024. Žiadame Vás, aby ste prihlášku vypĺňali na základe rodného listu dieťaťa, pretože tieto údaje budú prenesené do školského informačného systému. Prihlášku si vytlačte, podpísanú oboma rodičmi, potvrdenú lekárom odovzdajte spolu s povinnými prílohami v termíne od  02. 05. 2024 do 31. 05. 2024 v čase od 8.00 do 14.00 hod. pani zástupkyni v MŠ Mgr. Marcele Vajdiarovej. Lekárske potvrdenie musí obsahovať potvrdenie o očkovaní/neočkovaní dieťaťa.                                                 

    Elektronickú prihlášku nájdete na stránke našej školy vľavo hore, prípadne si ju môžete otvoriť kliknutím na nasledujúci odkaz: PRIHLÁŠKA.

    Povinné prílohy:

    Čestné vyhlásenie ZZ 2024_MS.docx (Príloha č.1) - vyplníte v prípade, že nie je možné na prihlášku zabezpečiť podpis oboch rodičov.

    Písomné vyhlásenie ZZ 2024_MS.docx (príloha č. 2) - v prípade, ak sa rodičia dohodnú, že rozhodnutie bude doručené jednému z nich.

    Kópia rodného listu dieťaťa k nahliadnutia.

    V prípade, že máte problém s vyplnením prihlášky, prípadne s jej vytlačením, neváhajte kontaktovať pani Mgr. A. Valčičákovú v pracovné dni v čase od 7:30 do 14:30 hod. na telefónnom čísle 0904 579 375.

     

  • Slávik Slovenska - okresné kolo

    V piatok 17. mája sa konalo okresné kolo v speve ľudových piesní Slávik Slovenska v Námestove. Našu školu reprezentovali Stela Mišudíková (3.B), Branko Klinovský a Samko Klinovský (5.A). Ďakujeme za skvelú reprezentáciu .

  • Štúrov Zvolen - máme 1. miesto!

    Dňa 9.5.2024 sa v Námestove konalo regionálne kolo súťaže v rétorike Štúrov Zvolen. Našu školu v 1. kategórii  reprezentovala Ninka Nechajová zo 4.B.  Svojím výkonom očarila porotu a umiestnila sa na krásnom 1. mieste. Ninke prajeme veľa šťastia na celoslovenskom kole vo Zvolene.

  • Ukončenie Aktívnej školy - Nordic walking

  • Aktívna škola - Nordic walking - ukončenie

  • Osvienčim - dejepisná exkurzia 9. A,B

    "Národy, ktoré zabúdajú, nežijú." Ján Pavol II.

    V pondelok 13. mája 2024 sa naši deviataci už tradične zúčastnili exkurzie do múzea bývalého koncentračného tábora Osvienčimu v Poľsku. Prehliadka pozostávala z dvoch častí, pôvodného koncentračného tábora – Auschwitz l a 3 km vzdialeného vyhladzovacieho tábora Birkenau – Brzezinka. Žiaci si prezreli miesta, ktoré sa do histórie ľudstva zapísali čiernymi písmenami, aby si tak pripomenuli zločiny a hrôzy 2. svetovej vojny. Pre mladú generáciu je dôležité neustále si pripomínať tieto udalosti, zvlášť teraz v súčasnosti, kedy mier na svete nie je tak samozrejmá vec a v našej blízkosti sa odohráva vojnový konflikt.

  • 5. žiacky ples

    Dňa 10. mája 2024 sa uskutočnil 5. ŽIACKY PLES pre žiakov 7., 8. a 9. ročníka Základnej školy v Lokci. Na plese sme privítali našich priateľov z Poľska a Lotyšska, ktorí prišli v rámci projektu Erasmus a práve  žiackym plesom zakončili svoj pobyt u nás. Ples otvorili moderátori, pán riaditeľ ZŠ s MŠ Lokca Mgr. Ivan Dudáš a deviataci svojím excelentným tancom. Program žiackeho plesu bol pestrý. Do tanca nám výborne hral DJ Drgáň a  žiaci si okrem tanca aj zasúťažili. Nechýbala ani voľba kráľa a kráľovnej plesu, kde sa kráľovnou plesu stala Karolína Huráková (9.A)kráľom plesu sa stal Patrik Slovík (9.A). Kráľovnej a kráľovi plesu srdečne blahoželáme! Samozrejme, že nechýbala tombola, za ktorú patrí veľké ďakujem našim sponzorom.  Okrem toho pán riaditeľ vyžreboval aj troch víťazov zo vstupeniek, kde si žiaci odniesli hodnotné ceny. Prvé miesto bol mobilný telefón, ktorý si odniesol Richard Revaj (7.B). Potom pokračovalo veľké fotenie v pripravenej fotobúdke, kde sme si užili veľa zábavy a fotografie sme mali hneď hotové.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave a realizácii plesu.  Už teraz sa tešíme na ďalší žiacky ples.

  • Ďakujeme sponzorom 5. žiackeho plesu

  • Krajské kolo Mc Donald´s Cup

    Krajské kolo Mc Donald´s Cup sa konalo 6. mája na štadióne Pltniky v Martine. Po príchode sme zistili, že už je rozlosované do skupín. Dostali sme sa do ťažkej skupiny, takže sme ďalej postúpili z 2. miesta. Po ďalších náročných zápasoch sa nám podarilo získať 4. miesto. Chlapci a dievčatá hrali skvele a vynikajúco reprezentovali našu školu na krajskom kole. Družstvo tvorili žiaci : Simeón Rabčan, Teodor Laššák , Samuel Stachera, Michal Hnojčík, Boris Jadroň, Filip Bartoš, Michal Michalčík, Janko Polívka, Stela Mišudíková a Alexandra Maslanová. Gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

  • Prváci sa radi učia aj von

    Hoci sa prváci učia veľa a radi hlavne v škole, pekné počasie ich ťahá z triedy von. Veď hodina výtvarnej výchovy môže byť farebná a zábavná aj bez papiera, pasteliek a farbičiek. Z okolia školy si na chvíľu požičali pekné kamienky, lístky, vetvičky, kvety a tvorivé nápady sa len tak sypali. Deti si vytvorili svoje malé umelecké diela: Krajinku za siedmimi horami, Panáka - bojovníka, Hrad aj s drakom v obývačke či Dúhové slniečko. Potom všetok použitý materiál pekne vrátili tam, odkiaľ si to požičali - naspäť pani Prírode.

  • Deň matiek

  • Mobilita Lokca - Piatok 10.5.2024

    Nastal posledný deň našich spoločných aktivít. Dokončili sme si výrobky z dreva - popri šmirgľovaniu a brúseniu dreva sme si aj nabili klinčeky do tvaru srdiečka, o ktoré sme motali nitku. Tak nám vznikli pekné darčeky, ktoré si hostia zobrali domov ako spomienku na nás. Plagáty, ktoré sme si vyrobili v programme Canva na tému “To najlešie z celého týždňa” nám skrášľujú pergolu ako spomienka na naše spoločné aktivity. Záverečný ceremoniál sa niesol v duchu ďakovania za spoločne strávené chvíle, nadviazania nových priateľstiev, zdokonalenia sa v anglickom jazyku, získania nových vedomostí a zručností počas celého týždňa a najmä nezabudnuteľných spomienok. Záver dňa patril “Žiackemu školskému plesu”, ktorý bol bodkou za našim úspešným týždňom. 

    Ďakujeme všetkým pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom, ktorí sa podieľali na príprave tohto neuveriteľného týždňa a taktiež aj rodinám, ktoré umožnili zahraničným žiakom zažiť typický život u nás. Osobitné poďakovanie patrí aj všetkým žiakom, ktorí sa dobrovoľne a v rámci svojho voľného času zapojili akýmkoľvek spôsobom do príprav a realizácie tejto mobility.

    Už teraz sa tešíme na ďalšie mobility a nové zážitky vďaka programu Erasmus+!

  • Mobilita Lokca - Štvrtok 9.5.2024

    V tento deň sme našim partnerom predstavili úspechy v medzinárodnej súťaži First Lego League v Amerike. Naši žiaci z tímu Legoborci si pripravili prezentáciu a ukážky z tejto súťaže a následne nás prostredníctvom workshopu naučili naprogramovať vlastných robotov. Paralelne s robotickým workshopom prebiehal aj športový workshop, kde sme si preverili našu fyzickú kondičku -  neraz sme lapali po dychu. Peter Gemeľa si pre nás pripravil aj 40 otázok v programme Kahoot, ktoré boli zostavené z aktivít z predchádzajúcich dní. Poobede nás čakala pýcha Oravy – Oravský hrad. Aj keď prehliadka trvala dosť dlho, hosťom sa hrad neskutočne páčil a potvrdili, že máme byť na čo pyšní. Unavení po náročnom dni sme spokojní odchádzali domov.

  • Mobilita Lokca - Streda 8.5.2024

    Aj keď bol tento deň štátny sviatok, my sme chceli našim hosťom nielen ukázať krásy Slovenska, ale ich aj niečo naučiť. Navštívili sme moderné, interaktívne Múzeum Ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši, ktoré bolo rozdelené na dve časti: Kras a jaskyne Slovenska a Ochrana prírody na Slovensku. Okrem získania množstva informácii o slovenskej prírode a jej potrebe chrániť ju sme intenzívne používali aj anglický jazyk, hoci niekedy to nebolo až také jednoduché. Jaskyniarstvo zaujalo najmä hostí z Lotyšska, nakoľko oni nemajú prírodné jaskyne. A tak, keď sme sa dostali do Demänovskej jaskyne slobody, všetci boli unesení jej tajomnou krásou. Jaskyňa bolo odprezentovaná v anglickom jazyku a svetelné osvetlenie jej dodalo neuveriteľné čaro. Navštívili sme aj Múzeum optickej ilúzie, kde sme si vyskúšali zábavné a vzdelávacie triky meniace vnímanie reality. Spokojní a unavení sme sa vrátili do svojich rodín.

     

  • Mobilita Lokca - Utorok 7.5.2024

    Nový deň, nové aktivity. Tie sme začali hodinou anglického jazyka v 9. ročníku, kde témou bolo „Životné prostredie“ – pani učiteľky si pripravili rôzne aktivity spojené s touto témou. Následne sme sa presunuli do kultúrneho domu, kde nás čakali aktivity s našim národným jedlom – varili sa halušky a zdobili medovníčky. Čo sme si navarili, to sme si aj zjedli a takto posilnení sme sa presunuli do našej dielne. Na úvod sme sa oboznámili so stromami, ktoré rastú v našom okolí, naučili sme sa ich aj rozoznávať prostredníctvom ukážok a vypracovali sme pracovný list. Po krátkej teoretickej časti, sme sa presunuli na praktickú časť do dielne – návrh a výroba darčeka z dreva, kde si naši hostia preverili svoju šikovnosť a zručnosť. Počas tohto dňa nás čakal aj výlet na Slanický ostrov umenia a návšteva Priehradného múru, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o Oravskej priehrade. Tento deň sme ukončili v Námestove, kde sme mali voľný rozchod.

  • Mobilita Lokca - Pondelok 6.5.2024

    Po úspešných dvoch mobilitách v Poľsku a v Lotyšsku, sme sa aj my zhostili úlohy hostiteľov. Už v nedeľu sme privítali 7 žiakov a 2 sprevádzajúce osoby z Lotyšska a v pondelok to bolo 5 žiakov a 2 sprevádzajúce osoby z Poľska. Zvuk harmoniky a spevu sa niesol pergolou, kde sme hostí privítali chlebom a soľou. Nasledoval oficiálny program, kde pán riaditeľ s pánom starostom povedali pár slov na úvod a žiaci predstavili Slovensko, našu obec, školu, naše úspechy a najmä prezentovali svoj talent – mažoretky, gymnastky a školská kapela. Žiaci sa potom presunuli na spoznávacie aktivity a učitelia sa oboznámili s priestormi školy. Po obedňajšej prestávke nasledovala krátka prechádzka do materskej školy, kde sme si okrem priestorov škôlky pozreli workshop v podaní Sokoliarov majstra Vagana. Workshop bol v anglickom jazyku formou zážitkového učenia s názornými ukážkami, kde sa žiaci oboznámili so sokoliarstvom a dravcami, ktoré mohli pohladkať a odfotiť sa s nimi. Žiaci sa následne vrátili do školy, kde ich čakal ďalší workshop na tému Ako vyrobiť bio plast. Workshop prebiehal v chemickom laboratórium, kde sa žiaci oboznámili krok po kroku s tzv. novodobým ekologickým hitom – výroba bio plastu bez chemikálií. Po skončení vzdelávacích aktivít si hosťujúcich žiakov prišli vyzdvihnúť rodiny, ktoré sa o nich starali počas celého týždňa.

  • Ako pracuje dopravný policajt

    Dňa 10.05.2024 navštívil našu MŠ Lokca kapitán Juraj Matúch, ktorý našim deťom v škôlke priblížil každodennú prácu dopravného policajta. Detičky si zopakovali, ako prechádzame cez cestu, kedy a kde musíme zastaviť. Na záver navštívili policajné auto a vypočuli si skutočné sirény. Kapitánovi Jurajovi Matúchovi ďakujeme! Viac fotografií nájdete vo fotoalbume MŠ.

  • Memoriál Bohumila Kozáka - 18. ročník

    3. mája 2024 usporiadali zamestnanci ZŠ Lokca 18. ročník turnaja vo volejbale učiteľov a zamestnancov škôl - Memoriál Bohumila Kozáka - venovaný spomienke na bývalého riaditeľa tunajšej ZŠ PaedDr. Bohumila Kozáka. Jeho životná púť bola predčasne ukončená práve na palubovke v telocvični školy v Lokci, ktorej daroval svoje posledné tvorivé roky.  Na jeho počesť privítal riaditeľ školy Mgr. Ivan Dudáš viac ako 40 učiteľov a zamestnancov základných škôl. Čestným hosťom turnaja bola manželka pána riaditeľa, Mgr. Katarína Kozáková. Memoriál začal spomienkou na zosnulého riaditeľa. Celkové umiestnenie:

    1. miesto: ZŠ Zákamenné + putovný pohár

    2. miesto: ZŠ Bobrov

    3. miesto: ZŠ Slnečná, Námestovo

    Do boja o putovný pohár sa zapojilii: ZŠ Bobrov, ZŠ Slnečná Námestovo, ZŠ Zákamenné, ZŠ Lokca a Gymnázium AB, Námestovo.

    Organizátor podujatia – ZŠ v Lokci chce vyjadriť úprimné poďakovanie sponzorom tohtoročného turnaja za nezištnú pomoc pri materiálnom zabezpečení akcie.

  • Ukončenie mimoriadnej situácie

    Milí rodičia a žiaci,

    škola aj škôlka bola skontrolovaná príslušnými odborníkmi, čím bola mimoriadna situácia odvolaná a všetky objekty sú opäť sprístupnené. Vzhľadom na to, že sú žiaci už doma, vyučovanie dnes nebude pokračovať, nebudú ani krúžky, ani vyučovanie ZUŠ-iek. Ak by ste mali záujem prísť po obed, je možné si ho vyzdvihnúť osobne v školskej jedálni v základnej škole. Aj rodičia škôlkarov musia v prípade potreby prísť po obed do jedálne základnej školy. Je potrebné si so sebou priniesť vlastné nádoby, prípadne môžu žiaci skonzumovať obed aj v školskej jedálni. Pani kuchárky budú vydávať stravu od 12:00 do 15:00. V prípade, že si žiaci nechali nejaké osobné veci v škole, vyzdvihnú si ich až vo štvrtok po štátnom sviatku.

    Za pochopenie ďakujeme.

    Mgr. Ivan Dudáš – riaditeľ školy

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 71/3
    029 51 Lokca
    IČO: 37813099
    DIČ: 2021678450

    Základná škola:
    Výdavkový účet: IBAN SK90 5600 0000 0040 4080 4001

    Základná škola: Školné MŠ, ŠKD:
    Príjmový účet: IBAN SK23 5600 0000 0040 4080 2006

    Školská jedáleň:
    IBAN SK41 5600 0000 0040 4080 1003
  • riaditeľ školy Mgr. Ivan Dudáš 0903 017 969
    zástupkyňa RŠ pre ZŠ PaedDr. Beatrica Mordelová 0901 725 223
    zástupkyňa RŠ pre MŠ Mgr. Marcela Vajdiarová 0907 705 223
    ekonomické oddelenie 0904 579 375
    vedúca školskej jedálne 0948 550 126

Novinky

Právne informácie